Forum ::Moje Ulubione Przepisy:: Strona Główna ::Moje Ulubione Przepisy::
Nasze Kulinarne pogadanki


cielecina

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ::Moje Ulubione Przepisy:: Strona Główna -> Mięsa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
ewam
Hexulka
Hexulka



Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 616
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Göttingen
Płeć: czarownica

 PostWysłany: Sob 19:23, 06 Lut 2010    Temat postu: cielecina Back to top

nora
Oswojona Wiedźma

CIELĘCINA
PIECZEŃ CIELĘCA Z JABLKAMI
#########################


1 kg cielęciny b/k
3 winne jabłka
2 łyżki oleju
pół szkl. bulionu warzywnego z kostki
majeranek
estragon
sól

Mięso natrzeć przyprawami,obwiązać nicią i zostawic na godzinę w chlodzie
Posmarowac mięso olejem,podlać trochę bulionem i w żaroodpornym naczyniu wstawić do nagrzanego piekarnika,piec 20 - 30 min
jabłka obrać,pokroic w ćwiartki,oblożyc nimi mięso ,podlac resztą bulionu piec pod przykryciem 20 min




nora
Oswojona Wiedźma



CIELĘCINA W ZIOŁACH
#####################


1/2 kg cielęcinyb/k
bazylia
estragon,
natka pietruszki
2 ząbki czosnku
ziele angiel.
liść laurowy
sól
pieprz
olej
Mięso natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i łyżką pomieszanych ziół zostawic na godz,po czym obrumienić na oleju,dać dorondla,podlać 1/2 szkl wody,posolić,dodać zielę i liść,dusic na małym ogniu
Przed podaniem ,pokroić,polac sosem,posypac natką pietruszki
 
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ::Moje Ulubione Przepisy:: Strona Główna -> Mięsa Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach