Forum ::Moje Ulubione Przepisy:: Strona Główna ::Moje Ulubione Przepisy::
Nasze Kulinarne pogadanki


boczek

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ::Moje Ulubione Przepisy:: Strona Główna -> Mięsa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
ewam
Hexulka
Hexulka



Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 616
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Göttingen
Płeć: czarownica

 PostWysłany: Sob 19:13, 06 Lut 2010    Temat postu: boczek Back to top

BOCZEK FASZEROWANY NA ZIMNO

-1kg boczku surowego
-0,5kg mięsa mielonego
-10dag żółtego sera
-20dag pieczarek
-1 ogórek kiszony
-1 cebula
-2 ząbki czosnku
-1 jajko
-bułka tarta
-sól
-pieprz
-papryka
-majeranek

Boczek przeciąć tak, by powstała kieszeń, dobrze przyprawić i pozostawić na 1h.
Do mięsa mielonego dodać pokrojony w kostkę ser i ogórek, posiekaną cebulę, czosnek i pieczarki podsmażone z małą ilością soli. Dodać jajko, bułkę tartą i przyprawy. Piec pod przykryciem w temperaturze 180st. przez 2h.
oczywiscie boczek musi byc bez kosci ,
jest jeszcze inna metoda robienia tego danie.... boczek rozcinamy na 3 tak zeby go rozpłaszczyc lekko ubijamy tluczkiem i na srodek nakładamy farsz i zawijamy jak rolade zwiazujemy niktką zeby sie nie rozpadął i pieczemy......polecam




żyrafka
Młodsza Czarownica




Boczek mielony
2 kilogramy dość chudego boczku skręcić przez maszynkę
3 ząbki czosnku posiekać, albo przecisnąc przez praskę
1 łyzka wegety
1 szklanka mleka
przyprawy do smaku
dużo natki pietruszki drobniutko pokrojonej
Masę dobrze wyrobić. Włozyć do formy, ja piekę w keksówce. Piec w 200 st. 1,5 godziny. Można przykryć folią, którą zdjmujemy pod koniec pieczenia.
 
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ::Moje Ulubione Przepisy:: Strona Główna -> Mięsa Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach