Forum ::Moje Ulubione Przepisy:: Strona Główna ::Moje Ulubione Przepisy::
Nasze Kulinarne pogadanki


Papryka

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ::Moje Ulubione Przepisy:: Strona Główna -> Marynaty i Przetwory domowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
NOCNAMARA
Hexulka
Hexulka



Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 613
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Poznań
Płeć: czarownica

 PostWysłany: Pią 8:02, 12 Lut 2010    Temat postu: Papryka Back to top

Maria Wanda ............2008-02-17, 18:56

Papryka faszerowana kapustą

Zalewa jak na ogórki konserwowe
1 l wody, 1 łyżka soli,
2 łyżeczki kwasku
3 łyżki octu
¾ szkl. cukru zagotować.

Biała kapustę poszatkować sól marchew zetrzeć na tarce posolić, wycisnąć sok, nakładać w środek papryki ugnieść , ułożyć w słoikach zalać zalewą i pasteryzować 15 min
_________________

2008-02-27, 16:17

PAPRYKA Z CEBULĄ DO SŁOIKA

1,5 kg cebuli
1,5 kg papryki
5 ostrych papryczek
1 l winnego octu
2,5 szkl cukru
2 łyżki soli

Zagotować ocet, dodać cukier i sol, wymieszać. Dodać pokrojona w cienkie plasterki cebule i paprykę pokrojona w paseczki. Wszystko razem gotować 15 min. gorące nakładać do słoików, szybko zakręcić i odstawić do ostudzenia -> wtedy nie wymaga pasteryzowania
_________________

nora ..........2008-03-28, 21:50

PAPRYKA W SOSIE POMIDOROWYM

2 kg papryki
1 1/2 kg cebuli

sos:
2 przeciery pomidorowe w słoiczku
liść laurowy
parę ziaren pieprzu
i ziela angiel.
10 łyżek cukru
1 l wody
1 szkl. octu
1 szkl. oleju

Sos zagotować i do gorącego dać wcześniej pokrojone i nasolone:paprykę i cebulę
Dusić na małym ogniu do 1 godz,
Wkładać do słoików i pasteryzować ok. 10 min
Podczas duszenia trzeba sprawdzać czy papryka jest prawie miękka,wtedy jest dobra
-------------------------

Gość...........2008-03-28, 21:59

LECZO PAPRYKOWE DO SŁOIKA

1 KG PAPRYKI
20 DKG CEBULI
8 ŁYŻEK OLEJU
40 DKG POMIDORÓW CZERWONYCH
40 DKG KWAŚNYCH JABŁEK
SÓL
PIEPRZ
NATKA PIETRUSZKI

PAPRYKĘ POKROIĆ.
CEBULĘ TEŻ POKROIĆ I PODSMAŻYĆ NA OLEJU DODAĆ POKROJONĄ PAPRYKĘI ZNÓW PODDUSIĆ RAZEM,NASTĘPNIE DAĆ STARTE JABŁKA I POKROJONE POMIDORY.
WSZYSTKO LEKKO PODDUSIĆ PRZYPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM I MIELONĄ PAPRYKĄ.WSYPAĆ DO TEGO SPORO ZIELONEJ PIETRUSZKI.
WŁOŻYĆ DOSŁOIKÓW I PASTERYZOWAC 25 MIN
--------------------------

Ata ...........2008-05-02, 21:03

Miodowa papryka - przepyszna: przepis Hichotki
****************************************

Ta zalewa wystarcza na ok. 5 słoików litrowych.
Do słoików wkładamy umytą, osuszoną, oczyszczoną z pestek paprykę, pokrojoną na połówki... jeżeli są duże papryki można, a wręcz trzeba podzielić je na mniejsze kawałki.
Zalewa:
*********
10 szkl wody
1 szklanka cukru
1 szklanka oleju
poł szklanki miodu
4 plaskie łyżki soli
2,5 szkl.octu 5%
5 listków laurowych,
10 ziaren ziela angielskiego,
kila ziaren pieprzu czarnego,
gorczyca

Z podanych skladników gotujemy zalewę i studzimy.
Zalewamy paprykę.
Wekujemy 10 min.
-------------------------

2008-05-02, 21:12

Papryka sanatoryjna, przepis podała Janie

[link widoczny dla zalogowanych]
**********************************************

"4 kg papryki mięsistej (ładnie wyglądają kolorowe)
1 duuuuuuuza glowka czosnku
8 dkg soli
1 szklanka octu 10%
1 szklanka cukru
3/4 szklanki oleju slonecznikowego

Paprykę pokroic w paski , pokroic w plasterki czosnek wymieszac z solą i odstawic na 4 godz. Po czterech godzinach wlać ocet, olej, wsypac cukier, wymieszac i pozostawić też na 4 godz. Nastepnie włozyć do słoików wlewając na konńcu sos, który się wytworzy. Pycha palce lizac ."
 
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ::Moje Ulubione Przepisy:: Strona Główna -> Marynaty i Przetwory domowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach