Forum ::Moje Ulubione Przepisy:: Strona Główna ::Moje Ulubione Przepisy::
Nasze Kulinarne pogadanki


Spaghetti

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ::Moje Ulubione Przepisy:: Strona Główna -> Makarony,Ryż,Kasze
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
claudia_1
Młodsza Czarownica
Młodsza Czarownica



Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 165
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: wielkopolska
Płeć: czarownica

 PostWysłany: Pią 17:07, 12 Lut 2010    Temat postu: Spaghetti Back to top

Irme

Spaghetti z leśnymi grzybami
-------------------------------------

Składniki:

Makaron spaghetti,
400 g grzybów leśnych,
1/2 kostki rosołowej,
2 cebule,
1/3 szklanki śmietany 12%,
1 czubata łyżka mąki,
1/3 pęczka pietruszki,
2 łyżki masła,
1 łyżka oleju,
2 kabanosy,
sól i pieprz.

Wykonanie:

Grzyby oczyszczamy, krótko płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez 10 minut. Odcedzamy.

Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy aż się zeszkli. Dodajemy odsączone grzyby i wszystko razem smażymy przez 3 minuty.

W międzyczasie 1/2 kostki rosołowej rozpuszczamy w niepełnej szklance gorącej wody. Połowę tej porcji dolewamy do grzybów. Dusimy – mieszając co pewien czas - a gdy płyn wyparuje, dolewamy kolejną porcję. W sumie duszenie powinno zająć około 20-30 minut.

Gdy grzyby będą miękkie, solimy je i ch*jnie doprawiamy pieprzem. Dodajemy posiekaną pietruszkę i jeszcze minutkę podgrzewamy. W szklance rozrabiamy śmietanę z mąką i łyżką sosu z grzybów. Wlewamy na patelnię, mieszamy i dusimy 5 minut.

Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Wrzucamy pokrojone w ukośne plasterki kabanosy i smażymy, aż się ładnie zrumienią.

W garnku gotujemy makaron. Gdy będzie al dente, odcedzamy, wykładamy na talerze, polewamy sosem grzybowym, posypujmy kabanosami i ozdabiamy pietruszką.


źródło:
[link widoczny dla zalogowanych]
_____________________________________________________
 
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ::Moje Ulubione Przepisy:: Strona Główna -> Makarony,Ryż,Kasze Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach